Навчально-виробнича робота

Творчі роботи учнів

Напрямки професійної підготовки:

Громадське харчування:
•    «Кухар»:
–    навчання на базі 11 класів
•    «Кухар. Кондитер»:
–    навчання на базі 9 класів
–    навчання на базі 11 класів
•     «Офіціант. Бармен»:
–    навчання на базі 11 класів

Торговельно-комерційна діяльність:
•    «Продавець продовольчих товарів»:
–    навчання на базі 9 класів
–    навчання на базі 11 класів
•    «Продавець непродовольчих товарів»:
–    навчання на базі 9 класів
–    навчання на базі 11 класів
•    «Касир (в банку)»:
–    навчання на базі 11 класів

Сфера послуг :
•    «Перукар»:
–    навчання на базі 11 класів
•    «Кравець»
–    навчання на базі 9 класів
•    «Агент з організації туризму. Адміністратор»
–    термін навчання на базі 11 класів

Виробництво художніх та ювелірних виробів :
•    «Художник розмалювання по дереву»
–    термін навчання на базі 9 класів
•    «Живописець. Оформлювач вітрин, приміщень і будівель»
–    термін навчання на базі 11 класів

Загальні професії для всіх галузей економіки:
•    «Офісний службовець (бухгалтерія)»
–    термін навчання на базі 11 класів

Виробниче навчання проводиться під керівництвом досвідчених майстрів у навчальних майстернях.

Майстерня агентів з організації туризму  Майстерня продавців продовольчих товарів
Майстерня перукарів Лабораторія кухарів

Лабораторія барменів

Банкетна зала

Виробнича практика організовується на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу, торгівлі, сфери послуг, у банківських установах, тощо. Їх кількість складає близько 60.

Підприємства, на яких створені всі необхідні умови проходження виробничої практики-багаторічні партнери:

Кафе «Нью-Хата» Ресторан «Якіторія»
Ресторан «Посторонім «В» Ресторан «Patet Housе»
Кафе «Шансон» Супермаркет «Десятка»
Кафе «Містерія» Ресторан «Подворье»
Ресторан «Мілена» Супермаркет «Дигма»
Приватбанк Укрпромбанк

Перелік послуг, які надаються населенню учнями:

  1. виготовлення борошняних кондитерських виробів;
  2. надання перукарських послуг;
  3. дрібний ремонт одягу;
  4. обслуговування представницьких заходів;
  5. екскурсійні послуги.

Вдячні роботодавці:

Виставка художньо-декоративної творчості, презентації професій, конкурси професійної майстерності – визначають високий рівень навчально-виробничої роботи.

З 7 жовтня по 23 жовтня 2015 року в групах І курсу проводилися заліки з професій «Кухар» і «Кухар. Кондитер» по нарізці овочів. Учні виконували нарізку картоплі, капусти, моркви, буряка та цибулі різними способами.

До 5 жовтня 2015 року був виготовлений спецодяг учням І курсу з усіх професій.

Для проходження виробничого навчання на виробництві та виробничої практики заключені договора з підприємствами, які відповідають сучасним вимогам.

Було перевірено 25 баз практики, що складає 20% від загальної кількості, на яких працюють 59 учнів.

Під час відвідування баз практики було перевірено:

  • організацію робочих місць;
  • дотримання правил санітарії та гігієни учня;
  • виконання програми передвипускної виробничої практики;
  • щоденники;
  • забезпечення безпечних умов праці;
  • трудова дисципліна учнів, тощо.

Результати організації передвипускної виробничої практики були розглянуті на засіданні педагогічної ради колективу, на якій були розглянуті прийняті додаткові заходи:

  • скоротити кількість баз практики на 10%;
  • відмітити роботу підприємств, наших постійних партнерів:
    • комплекс «Аркада»;
    • ресторан «Якіторія»;
    • кафе «Імперська кухня»;
    • супермаркет «Фора»;
    • супермаркет «Літо»;
    • салон краси «МОН»;
    • Приватбанк та інші.

З 11 січня 2016 року вийшли на виробниче навчання та виробничу практику на підприємства групи з професій:

  • № 1 – «Продавець продовольчих товарів. Продавець непродовольчих товарів».
  • № 2 – «Агент з організації туризму. Адміністратор».
  • № 4 – «Продавець продовольчих товарів. Продавець непродовольчих товарів».
  • № 16 – «Кравець».
  • № 10 – «Кухар. Кондитер».
  • № 12 – «Кухар. Кондитер».
  • № 13 – «Кухар. Кондитер».
  • № 14 – «Офіціант. Бармен».

Всі учні забезпечені робочими місцями для виконання робочої програми навчання.