Центр професійного розвитку кар’єри та бізнесу

Мета центру:

У сучасному середовищі підготовки майбутність кваліфікованих фахівців постає необхідність вдосконалення процесу їх підготовки.

Таке ринкове середовище,  яке зараз спостерігається у нашому суспільстві,  вимагає від особистості фахівця професійної вмотивованості й освоєння підприємницької компетентності, які забезпечать здатність адаптуватися, інтегруватися та ефективно функціонувати в умовах становлення суспільства сталого розвитку, поширення теорії людського капіталу.

Педагогічні працівники нашого центру ставлять перед собою за мету підготовку конкурентоздатної та мобільної на ринку праці особистості, яка володіє освітніми та професійними компетентностями відповідно до її інтересів, здібностей, можливостей, потреб такого ринкового середовища  та економіки  країни.

З метою підвищення престижності робітничих професій, формування професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників, сприянню розвитку підприємницької ініціативи, плануванню успішного кар’єрного розвитку учнівської молоді, залучення до дієвої співпраці роботодавців в нашому навчальному закладі  існує Центр професійного розвитку кар’єри та бізнесу, що став помічником учнів у побудові успішної кар’єри та надійним партнером роботодавців у формуванні якісного кадрового резерву.

Така цілеспрямована спільна робота педагогічних працівників навчального закладу, роботодавців і наукових установ значно збільшить перспективи наших випускників на успішну підприємницьку самореалізацію на сучасному ринку праці.

Основні завдання та функції Центру:

 – сприяння працевлаштуванню випускників закладу професійної (професійно-технічної) освіти.;

 – розвиток партнерських відносин з роботодавцями;

 – надання інформації про права та обов’язки  випускника, майбутнього кваліфікованого робітника

 – інформування випускників про вакантні місця на підприємствах, в установах та організаціях, вимоги роботодавців до шукачів роботи,

 – організація та участь у семінарах, круглих столах, науково-практичних конференціях, дослідженнях у сфері соціальної роботи з учнівською молоддю та випускниками для сприяння у професійного розвитку кар’єри та бізнесу;

 – проведення профорієнтаційних заходів для випускників шкіл з метою їх професійного спрямування

Наказ про створення Центру професійного розвитку кар’єри та бізнесу

План роботи Центру професійного розвитку кар’єри та бізнесу

Випускник ДПТНЗ «РЦПОРГКГТД