Обласний конкурс фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професії «Кухар»
З 10 по 28 вересня 2012 року Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації та Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Харківській області проводить обласний конкурс фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів з професії «Кухар», який є ІІ етапом Всеукраїнського конкурсу.
До оргкомітету надійшло 30 заяв від майстрів виробничого навчання.
Відповідно до умов обласний конкурс проводився в три тури:
• перший – відбірковий, з 10 по 14 вересня 2012р. на базі НМЦ ПТО у Харківській обл.;
• другий – практичний, з 17 по 21 вересня 2012р. на базі Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі;
• третій – завершальний, з 24 по 28 вересня 2012р. на базі Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі.
Під час першого туру конкурсу члени журі вивчали інформаційно-методичні матеріали майстрів виробничого навчання – учасників конкурсу, а саме: розгорнуті плани уроків виробничого навчання, складене меню (холодна закуска, перша страва, основна страва, десерт) та технологічні карти «Креативна страва».
Після підведення підсумків першого туру конкурсу членами журі встановлена 7 переможців, які взяли участь у другому турі:
- Глущенко Л.В. – ДПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти №4 м.Харкова»;
- Беседовська Н.О. – ДНЗ «Харківське вище професійне механіко-технологічне училище»;
- Апатченко О.М.– Чугуївський професійний ліцей;
- Борисенко О.В. – ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва»;
- Корякіна О.М. – ВПУ №27 м.Куп’янськ;
- Безверхня Н.О.– Лозівський професійний ліцей;
- Рибалка В.С. – Харківський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі.
У другому турі учасники конкурсу проводили фрагмент уроку виробничого навчання (вступний інструктаж) у незнайомій аудиторії з тем, які були запропоновані членами журі та витягнутими переможцями за допомогою жеребкування.
У третьому турі учасники виконували практичне конкурсне завдання – «Кухарське мистецтво».
Майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова» Глущенко Лілія Василівна посіла в цьому конкурсі ІІІ місце. Журі конкурсу відмітило високу професійну і методичну підготовку нашої учасниці, її творчий підхід до проведення уроків і вміння знайти спільну мову з учнями.
Вступний інструктаж проводить майстер в/н Глущенко Л.В.