Лілія Гриневич пояснила, чому Харківській області вдається успішно змінювати профосвіту в регіоні

Харківська область ефективно працює над вдосконаленням та модернізацією професійної освіти в регіоні завдяки роботі над мережею закладів, впровадженню державно-приватного партнерства та інвестиціям в обладнання. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

«Нині вимоги до професій швидко змінюються, контингент учнів професійних закладів також падає. За останні 10 років за скорочення кількості учнів на 40,8% кількість закладів скоротилася лише на 26,1%. При цьому зношеність обладнання закладів професійної освіти подекуди становить від 60 до 100%. Але система професійної освіти не скрізь може адекватно відповісти на ці виклики», – повідомила Лілія Гриневич.

Вона також відзначила, що в Харківській області над цією проблемою дійсно працюють, тому й система професійної освіти в регіоні розвивається динамічніше.

«Створено 8 регіональних центрів професійної освіти на базі 19 професійно-технічних закладів освіти.

Як відмітила Лілія Гриневич, «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну м. Харкова» під керівництвом Кузнецова Віктора Миколайовича, який став одним з перших регіональних центрів професійної освіти Харківщини, заслужив схвальні відгуки від представників громадськості.

Продовжується робота зі створення ще 4 регіональних центрів замість 8 професійно-технічних закладів освіти. За останні 2 роки Харківщина змогла залучити понад 20млн державних інвестицій на модернізацію обладнання закладів професійної освіти. Як результат – створено 2 НПЦ: з швейних технологій та дизайну, а також з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», – розповіла Міністр.

Однак державні інвестиції не можуть повністю забезпечити стабільний розвиток сфери – лише державно-приватне партнерство.

«Тому тим більш важливо, що Харківська область змогла привабити сучасні українські та міжнародні компанії для навчання робітників. Залучаються іноземні фонди. Це дає велику перевагу порівняно з іншими областями», – підсумувала Міністр.

Опубліковано 24 Jul 2018 в 11:55 am. Рубрика: Новини.
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через RSS.
Ви можете залишити коментар або трекбек до свого сайту.

Ваш коментар