Проведення Всеукраїнського уроку на тему: «Конвенція ООН про права дитини

10 грудня відзначається Міжнародний день захисту прав людини. Це міжнародне свято установлено за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, і воно знаменує річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

Багато країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції. Її принципи лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів з прав людини, укладених з 1948 року.

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту прав людини у нашому центрі проведено урочистий захід, спрямований на набуття нашими учнями та співробітниками юридичної грамотності.

Права людини починаються з прав дитини. Це підтверджено в Конвенції про права дитини. Цей документ створений для того, щоб захистити молоду людину і надати якнайкращі умови для розвитку та реалізації її прав.

Це не означає, що підлітки тільки й повинні робити, що набридати дорослим своїми зауваженнями.  Але, коли мова іде про те, з ким товаришувати, кого любити, чи з ким із батьків зустрічатися чи жити у випадку їх розлучення – підліток має право не тільки мати свою думку, але й відстоювати її. Ніхто не може насильно примусити підлітків робити те, що їм неприємно чи може завдати шкоди.

Знати свої права – значить вже володіти ними, тому подібні просвітницькі заходи – запорука того, що учні (в майбутньому – гідні громадяни своєї країни) знатимуть свої обов’язки та при потребі відстоюватимуть свої права.

Опубліковано 17 Dec 2018 в 5:09 pm. Рубрика: Новини.
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через RSS.
Ви можете залишити коментар або трекбек до свого сайту.

Ваш коментар