День слов’янської писемності і культури на Україні

В Україні День слов’янської писемності й культури встановлено, відповідно до Указа Президента України від 17 вересня 2004 року № 1096/2004 і відзначається щорічно 24 травня.

Тож вже традиційно стало чудовою нагодою вкотре звернутися до найбагатшої культурної спадщини нації та найціннішого дару людини – мови. Спадають на думку пророчі слова українського письменника Панаса Мирного: «Найбiльше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, i своï сподiванки, розум, досвiд, почування».

Двадцятирічна просвітницька діяльність Кирила та Мефодія і їх учнів мала всеслов’янське значення: вони підняли освіту і спільну культуру слов’янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності, фундамент усіх слов`янських літератур.

Цьогоріч святкування Дня слов’янської писемності і культури у нашому центрі пройшло на базі нашої бібліотеки. Учні професії «Агенти з організації туризму. Адміністратори»  відвідали тематичну виставку у бібліотеці. Провели наукові читання, вікторини. Окрасою науково-просвітницької зустрічі стали сольні співочі виступи студентів

Опубліковано 24 May 2018 в 8:41 pm. Рубрика: Новини.
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через RSS.
Ви можете залишити коментар або трекбек до свого сайту.

Ваш коментар