День святого Миколая

Миколай Чудотворець – один із найшановніших святих у православ’ї. Його вважають покровителем сиріт, бідних, хворих, мандрівників, військових та ув’язнених. Вважається також, що цей святий став прообразом Санта-Клауса.

День пам’яті святого Миколая традиційно 19 грудня. Але з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар дати неперехідних свят зрушилися. Тому День святого Миколая за новим стилем тепер відзначають на 13 днів раніше – 6 грудня.

Миколай Чудотворець, або, як його ще називають, Миколай Угодник, багато в чому допомагає, тому моляться і просять його багато про що. Святий ніколи не відмовляє в допомозі, якщо молитва буде щирою.

Святий Миколай захищає від неприємностей у дорозі, допомагає в разі голоду і хвороб, сприяє вдалому заміжжю і приносить добробут і достаток у сім’ю. Крім цього, святого вважають і покровителем засуджених – він допомагає їм повернутися на праведний шлях. Також Миколай Чудотворець покровительствує мореплавцям – він кілька разів повертав до життя загиблих моряків.

Опубліковано 06 Dec 2023 в 1:57 am. Рубрика: Новини.
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через RSS.
Ви можете залишити коментар або трекбек до свого сайту.

Ваш коментар