День пам’яті жертв голодоморів

Кожного року в останню суботу листопада Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодомору 1932 – 1933 років, що  назавжди увійшов в нашу історію як велика трагедія, наслідки якої затьмарили своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття.

Голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а невиліковна фізична і духовна рана українського народу, яка жагучим болем відгукується у пам’яті багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ять породжує бездуховність, перекреслює історію та руйнує соціокультурну самобутність народу.

Наш  обов’язок – зробити все, аби ця трагедія назавжди залишилася в пам’яті нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не повторилася на нашій землі та в світі. Тому нашим найпершим  дороговказом є збереження миру і спокою, життя у злагоді й порозумінні.

У 86 роковини найбільш масового в Україні голодомору керівництво нашого Центру поклало квіти до Меморіального комплексу пам’яті жертв голодомору в Україні, що на Дергачівщині.

Опубліковано 25 Nov 2019 в 5:30 pm. Рубрика: Новини.
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через RSS.
Ви можете залишити коментар або трекбек до свого сайту.

Ваш коментар