День народження Петра Левченка

Співробітниками нашої бібліотеки підготовлені матеріали на честь дня народження Петра Левченка – нашого земляка, харків’янина,  українського живописця-пейзажиста, графіка, майстра інтер’єрних композицій («Глухомань», «Вечір. Сльота», «На Харківщині», «Водний млин»).

Ці матеріали будуть використані у навчанні за професіями:

  • Художник розмалювання по дереву.
  • Живописець. Оформлювач споруд, приміщень і будівель.

У творах Левченка останнього періоду можна побачити роботи, творча манера яких близька  до стилістики модерну. Фактурна поверхня картин цього часу стає матовою, стриманою за колористичною гамою, позбавленою зовнішнього блиску.

Митець  також створив чимало малюнків на тоновому папері з вкрапленнями білих або червоних гуашевих площин. Левченко завжди був віртуозним майстром малюнка. Олівець чи вуглина в його руках творили справжнє диво. Лінія в нього то дзвінка, то оксамитова; обрис то ніжний і тремтливий, то карбований. У його творчості переважав малюнок чорним контуром. Рідше він користувався градаціями тонів, пастеллю.

Творець ліричного пейзажу Петро Левченко зробив великий внесок в розвиток українського образотворчого мистецтва, поєднавши у своїх творах реалізм і чуттєвий імпресіонізм.

Опубліковано 11 Jul 2018 в 3:17 pm. Рубрика: Новини.
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через RSS.
Ви можете залишити коментар або трекбек до свого сайту.

Ваш коментар