Конкурси професійної майстерності

Конкурс професійної майстерності серед учнів проводяться з метою підвищення якості професійної майстерності, посилення інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки і оволодіння навичками трудових прийомів.

http://kharkivoda.gov.ua/ru/news/view/id/11426.

Основними завданнями конкурсів є:

–       стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді;

–       розвиток творчих здібностей обдарованих дітей;

–       моніторинг рівня професійної підготовки учнів центру;

–       підвищення рівня викладання спеціальних дисциплін, фахової підготовки учнів;

–       формування команд для участі в міських, обласних та Всеукраїнських конкурсах.

В 2013/2014 навчальному році у центрі пройшли конкурси:

Продавець продовольчих товарів  Агент з організації туризму

Кондитер

Перукар

Кухар

Всього в конкурсах прийняло участь 185 чоловік – 34%.

Обласні конкурси фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професій

 «Продавець продовольчих товарів» і «Агент з організації туризму»

Учні центру прийняли участь в обласних конкурсах професійної майстерності.

Стали переможцями :

Подкручний Антон
з професії
«Продавець продовольчих товарів»
Осаулко Валерія
з професії
«Агент з організації туризму»
 

Всеукраїнський конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Продавець продовольчих товарів»

З 27 лютого по 1 березня на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №4» проходив Всеукраїнський конкурс професійної майстерності з професії «Продавець продовольчих товарів», у якому взяли участь 24 учасники.

Переможцями конкурсу визнані:

  • перше місце – Подкручний Антон, учень Державного професійно-технічного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №4 м. Харкова»;
  • друге місце – Дворецька Олена, учениця Державного навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище»;
  • третє місце – Йовбак Вікторія, учениця Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технології харчування Закарпатської області;
  • четверте місце – Павловець Альона, учениця Кримського республіканського професійно-технічного навчального закладу «Сімферопольське вище професійне училище сфери обслуговування і будівництва»;
  • п`яте місце – Волкова Кристина, учениця Вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету.
  • шосте місце – Проданова Анастасія, учениця Державного навчального закладу «Бердянське вище професійне училище ресторанного сервісу» Запорізької області.

Переможці отримали цінні призи та подарунки від організаторів та спонсорів конкурсу.

Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Кухар»

26 – 27 березня 2014 року в Центрі професійно-технічної освіти №4  м. Харкова пройшов ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

В конкурсі приймали участь 17 ПТНЗ міста Харкова та області.

Конкурс проходив в 2 тури:

  • І тур – теоретичний
  • ІІ тур – практичний

Всі учасники продемонстрували високий рівень знань з предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки.

Переможцем обласного конкурсу став Маловичко Євген – учень Державного професійно-технічного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №4 м. Харкова».

          

 Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Перукар»

14 травня 2015 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище сфери послуг» відбувся ІІ (обласний) етап конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області у 2014/2015 навчальному році з професії «Перукар».

Привітали учасників конкурсу та побажали успіхів у виконанні конкурсних завдань:

  • Бєлкіна Н.В. – головний спеціаліст відділу професійної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації;
  • Назарець З.О. – завідуюча кабінетом професійної підготовки НМЦ ПТО у Харківській області;
  • Яковенко Ю.О. – методист НМЦ ПТО у Харківській області;
  • Матвійчук Л.І. – директор училища.

 Конкурс складався із двох етапів: теоретичного і практичного.

І (теоретичний) тур передбачав перевірку знань із предметів професійно-теоретичної підготовки та включав виконання тестових завдань на персональному комп’ютері.

ІІ (практичний) тур відповідав вимогам рівня кваліфікації «Перукар» 2 класу і передбачав виконання високої вечірньої зачіски відповідно до модних тенденцій.

Оцінювало конкурс справедливе та висококваліфіковане журі під головуванням директора салону «Харківський цирульник», майстера-модельєра О.М. Масюкова.

Переможцями конкурсу стали:

1 місце Гнеушева Анна Олексіївна, учениця Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище сфери послуг»;

2 місце Ткаченко Альона Петрівна, учениця Державного професійно-технічного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова»;

3 місце Гудз Ірина Сергіївна, учениця Харківського вищого професійного училища швейного виробництва та побуту УІПА;

3 місце Кононенко Анна Олегівна, учениця Харківського професійного ліцею швейного і хутрового виробництва.

Після завершення змагань конкурсанти отримали дипломи учасника конкурсу та подарунки від спонсора – представника компанії «FRAM cosmetics» Л.М. Рапоти.

Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ із професії «Кондитер»

26 квітня 2017 року на базі ДПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова» відбувся ІІ (обласний) етап конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області із професії «Кондитер».

У конкурсі взяли участь 20 учнів ПТНЗ міста Харкова та Харківської області, які стали переможцями I (внутрішньоучилищного) етапу.

Привітали учасників конкурсу та побажали успіхів у виконанні конкурсних завдань:

  • Кузнецов В.М. – директор центру;
  • Назарець З.О. – завідуюча лабораторією професійної підготовки НМЦ ПТО у Харківській області;
  • Артц Д.В. – голова журі.

Конкурс складався із двох турів: теоретичного і практичного.

І (теоретичний) тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань із предметів: «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування», «Охорона праці», «Організація виробництва та обслуговування» у формі електронних тестових завдань.

ІІ (практичний) тур передбачав приготування кондитерського виробу: торта з готового бісквітного напівфабрикату просоченого сиропом (звичайний), прошарованого кремом масляним «Шарлот» горіховий та оздобленого кондитерськими вершками та прикрасами з шоколадної глазурі за тематикою обраною учасником.

Переможцями конкурсу стали:

1 місце Унгурян Ірина, учениця ДПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова»;

2 місцеЖелук Аркадій, учень Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі;

3 місцеЗахаренко Тетяна, учениця ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва», Борисенко Марія, учениця Харківського професійного ліцею швейного і хутрового виробництва.

Всеукраїнський конкурс фахової майстерності

16 травня 2017 року розпочався III етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за професією «Кондитер» на базі ДНЗ «Рівненське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі». У конкурсі брали участь представники 23 областей і м. Києва.

У перший день відбулося:

1) заїзд;

2) реєстрація учасників конкурсу та супроводжуючих осіб;

3) поселення;

4) урочиста зустріч гостей, огляд навчально-технічної бази училища;

5) нарада членів організаційного комітету та журі;

6) ознайомлення учасників та супроводжуючих осіб з порядком проведення конкурсу;

7) інструктаж з охорони праці;

8) представлення учасників, яке включає презентацію рекламного ролика «Я і мій навчальний заклад»;

9) проведення жеребкування.

На другий день (17 травня 2017 року) відбулося відкриття III етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Кондитер».

Після урочистої частини відбулося:

  1. Виконання учасниками тестових завдань на ПК.
  1. Виконання завдань практичного туру.
  1. Екскурсія в м. Дубно.

18 травня 2017 року, тобто на четвертий день, у першій половині дня конкурсанти приступили до виконання завдань практичного туру конкурсу (оформлення виробу).

В кінці робочого дня журі та члени організаційного комітету підвели підсумки практичного туру та конкурсу в цілому і визначили переможців.

На п’ятий день (19 травня 2017 року) відбулося урочисте закриття ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за професією «Кондитер».

Від ПТНЗ Харківської області в конкурсі брала участь учениця ДПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова» Унгурян Ірина, яка посіла VIІІ місце.

Вітаємо лауреата конкурсу Унгурян Ірину!

 

1384166307_konkursНадаючи велику увагу конкурсам професійної майстерності, як формі підвищення рівня кваліфікації учнів, до плану роботи центру на 2017/2018 навчальний рік внесені конкурси професійної майстерності з таких професій:

– кухар;

– перукар;

– бармен.

Оговорені умови проведення конкурсів та коло учасників.